Snow Film Fest

kino Kašperské Hory

festival outdoorových filmů

I v letošním roce se můžete těšit na Festival outdoorových filmů se zimní tématikou.

Promítané filmy:

Salaš: Gruzínský freeride
Režie: Ondřej Pekárek
Délka: 20 min
Zabořit prst do mapy Velkého Kavkazu, koupit stan a kamna, vyrobit expediční sáně a vyrazit vstříc neznámému. O tom je nový film s názvem Salaš od Freerideguides.cz, který vznikl při objevování nové lokality v Gruzii.

Wavy: Plavba mého života
Režie: Nikolai Schirmer
Délka: 45 min
Lyžařská odysea v kulisách mrazivých severních fjordů Norska. Dvojice freeriderů se na palubě lodi excentrického kapitána Crocse vydává k vysněnému pohoří. Své touhy upínají ke skalním věžím Kvænangstindan, které se zvedají z vln Norského moře a kde si Nikolai pamatuje, že před více než deseti lety viděl lyžařskou stopu… Film o přátelství, cestě do neznáma, ale hlavně plný neskutečně fantastických sjez­dů

Speed up: Himalájský příběh
Režie: Dario Tubaldo
Délka: 55 min
Co se dá stihnout za 10 hodin? Třeba vylézt sedmitisícovku a sjet ji na lyžích? Horolezec a extrémní skialpinista Benedikt „Beni“ Böhm láme rekordy v rychlostních výstupech na velehory světa, které pak sjíždí na skialpových lyžích. Své výstupy podniká stylem fast and light (rychle a nalehko) a výstup a návrat do základního tábora zvládá za 24 hodin a méně. V srpnu 2022 se Beni Böhm a jeho lezecký parťák a horský vůdce Prakash Sherpa vydávají vstříc vrcholu sedmitisícovky Himlung Himal v Nepálu. Čeká je nejen závod s časem, ale také nástrahy vysokých hor. Podaří se jim dosáhnout vrcholu v rekordním čase? Jako ambasador Světového fondu na ochranu přírody (WWF) chce Benedikt Böhm filmem upozornit také na dopady lidské činnosti a změny klimatu na křehkou přírodu nejvyšších velehor světa. Aby podpořili ochranu životního prostředí a ohrožených druhů v Nepálu, navštívili při své cestě také národní park Chitwan, kde se díky iniciativám WWF v posledních letech ztrojnásobila populace ohroženého tygra bengálského. Dnes opět žije v lesích země více než 350 kusů těchto majestátních šelem.


Plakát s programem ke stažení zde: Snow Film Fest.